طريقة تصنيع الموزاريلا نباتى الدهن
النتائج 1 إلى 10 من 10

الموضوع: طريقة تصنيع الموزاريلا نباتى الدهن

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    زراعى جديد
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    78
    أعجبتني مشاركتك (-)
    6

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
    الجنس
    ذكر
    العمر
    34
    المشاركات
    122
    أعجبتني مشاركتك (-)
    19

    انا مشترك معاك وانا كنت عرضت الموضوع ده قبل كده بس موصلتش للطريقه المثلي والمواد الخام المستخدمه في تصنيع هذا النوع من الجبن فهل حضرتك تقصد جبن الموزاريلا المصنع من لبن سائل ومضاف له زيت نباتي ام تقصد جبن الموزاريلا التقليد المصنعه من لبن بودره وبعض المواد الأخرى لا اعرفها


  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    زراعى جديد
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    78
    أعجبتني مشاركتك (-)
    6

    الا خ/متعب اشكرك على المشاركة
    أقصد من طرحى الشق الاول من إستفسارك أما الجزء الثانى فلا علم لى به إلا أنى أظن هو تركيبة من لبن البودرة (البروتيين الخامل) +كازينات كالسيوم الثنائية+ أملاح استحلاب+ إضافات الجبن الانلوج مع وجود حلة طبخ


  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Dec 2012
    الدولة
    tunisie
    المهنة
    industrie fromagere
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    3
    أعجبتني مشاركتك (-)
    0

    السلام عليكم
    ممكن تساعدوني علي تصنيع خلطة موزاريلا صناعية
    ولكم جزيل الشكر


  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Dec 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    كيميائي
    الجنس
    ذكر
    العمر
    46
    المشاركات
    2
    أعجبتني مشاركتك (-)
    0

    جبنة موزاريلا صناعية


    السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
    ارجو افادتي بطريقة عمل الجبنة الموزاريلا من دهن نباتي


  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Dec 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مصنع
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    2
    أعجبتني مشاركتك (-)
    0

    بسم الله الرحمن الرحيم

    اولا اشكركم على هذا المنتدى امفيد جدا


    اود ان اعرض بعض طرق صناعه الجبنه الموزاريلا نباتى الدهن او ذات الدهن الطبيعى


    اولا الجبن الموزاريلا نباتى الدهن

    تصنع من لبن منزوع الدسم اى لبن فرز وعاده ما يكون لبن خليط من بقرى وجاموسى
    بشرط ان تكون نسبه البن البقرى ضعف الجاموسى

    اولا المواد المستدخمه
    1/ اذان تصنيع ويكون عباره عن اناء كبير مصنوع من الاستنليس استيل مزدوج وبالداخل ماء حتى لايكون اللهب مباشر على البن
    2/مجنس وهو عباره عن جهاز خلط البن المنزوع الدسم بالدهن النباتى بالحراره
    3/ عجانه وهى تعمل على دمج الخثره مع بعضها بعض عمليه نشاط الحموضه بها
    4/حوض كبير ملئى بالماء المبرد ومضاف اليه ملح بنسبه10%
    ثانيا طرقيه التصنيع سوف اقوم بالشرح على مقدار طن من اللبن

    1/طن لبن خليط (بقرى على جاموسى)منزوع الدسم اى لبن فرز

    2/بديل الدهن ويكون عاده بديل زبده الكاكاو او شورتينج يحتاج الطن من اللبن الى حوالى 17 كيلو دهن

    3/مثبت غذائى نباتى e722والذى يعمل على تسبيت الدهن باللبن ويحتاج الطن الى 500 جرام من المثبيت

    4/منفه ميكروبيه سواء بودر او سائله وتختلف النسبه المضافه على حسب قوتيها وتركيزها

    5/ بادئ وعادى ما يكون من الزبادى

    ثالثا طريقه التصنيه فى المنشور القادم انشاء الله

    لانى تعبت ومحتاج انام
    شكرا

    واسف على الاطالهوغير ده كله من غير ما تتعبو نفسكم لدينا موتزاريلا جاهزه سواء مبشوره او قطع بسعر تنافسى جدا
    لطلبات الجمله والقطاعى


  8. #7
    تاريخ التسجيل
    Jul 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    اعمال حرة
    الجنس
    ذكر
    العمر
    46
    المشاركات
    187
    أعجبتني مشاركتك (-)
    27

    مهندس رامى ارجو معرفة طريقة التواصل و اذا امكن السعر للجبن القطع


  9. #8
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
    الجنس
    ذكر
    العمر
    34
    المشاركات
    122
    أعجبتني مشاركتك (-)
    19

    ارجو افادتنا بطريقة التصنيع وهل من الممكن تصنيعها بالتحميض المباشر ام لا وما هو نوع الشورتنج المضاف هل هو منخفض الانصهار ام الشورتنج العادي في درجة انصهارهواخيرا وليس اخرا حضرتك ذكرت ان كمية الزيت النباتي تكون 17 كيلو للطن فكم تكون النسبه المئويه للدهن في اللبن المستخدم


  10. #9
    الصورة الرمزية م- عمرو نجيب
     غير متصل  مشرف قسم تكنولوجيا الألبان
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصرى مقيم بالخارج
    المهنة
    مدير بحوث وتطوير المنتجات
    الجنس
    ذكر
    العمر
    41
    المشاركات
    832
    أعجبتني مشاركتك (-)
    158

  11. #10
    تاريخ التسجيل
    Feb 2013
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    29
    أعجبتني مشاركتك (-)
    11

    ارجو توضيح نسب الخلط والمكونات وطريقة التصنيع وشكرا