كعب الغزال
النتائج 1 إلى 5 من 5

الموضوع: كعب الغزال

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    كعب الغزال


    المقادير:
    كيلو دقيكلنا نحب ناكل اى حاجة الصبح مع كوب الشاى بلبن او وقت الضحى مع الصديقات اوبالليل وعلشان كده فكرت فى الوصفة ديه ويارب تعجبكم ان شاء الله
    ق +ملعقة ملح صغيرة
    750جم من الزبد او السمنة
    1ملعقة كيبرة بيكنج يودر
    200حم لبن دافىء كمية من العجوة او الملبن تكفى للكيلو
    100جم سكر بودرة
    سمسم
    الطريقة:
    نخلط الدقيق مع السمنة والبيكنج بودرمع البث الجيد حتى تتشرب كل المكونات مع بعضها ومش ننس السكر ثم نضيف اللبن الدافىء مع العجن الى ان تتكون عجينة لا تلتصق باليد وبعد ذلك ندخلهل ترتاح شوية فى الثلاجة ثم نخرجها ونشكلها حسب الرغبة ممكن نفردها ونضع عليا طبقة من العجوة او الملبن المفرودة ونلفها على شك رول ثم نقطعها الحجم المناسب لنا وندهن وشها لبن وندحرجها على السمسم وندخلها فى فرن حامى حتى تستوى ويحمر وشها وبالهنا والشفا

    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    السعودية
    المهنة
    محبة للزراعة
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    2,675

    ماشاء الله أطباق حلوة تسلم يديك أختي الغاليه


  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Sep 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس كمبيوتر
    الجنس
    ذكر
    العمر
    50
    المشاركات
    1,064

    تسلم ايدك وصفات هائلة وسهل ولى استفسار ما وضح فى الموضوع كمية الدقيق ودرجة حرارة الفرن المناسبة جربتها قبل كدة بس طلعت طوب وفكرت اعملها حصى لاحواض الزرع ههه ياريت اعرف سبب انها تحجرت منى
    تحياتى اختنا



  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    طبعا الشكرلك على المرورممكن يكون الميه زيادة والدقبق مقدار 1كيلو واىمعجنات لابد ان يكون الفرن حامى ومن تجربتىوضع صنية فيها ميه لاعطاء الرطوبة الازمة ونحصل على منتج وشه محمر وطرى وهى مجربة كتير الوصفات كلها انا عملتها


  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Sep 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس كمبيوتر
    الجنس
    ذكر
    العمر
    50
    المشاركات
    1,064

    مشكورة اختنا بصراحة موضوع وضع الماء فى الفرن دة جديد ومبتكر اشكرك على الفكرة دى نعانى منها عدم احمرار وجة اى مأكولات نييجة ان الفرن كبير
    تحياتى لكى وتقديرى