كيمياء طبق الفول ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
النتائج 1 إلى 12 من 12

الموضوع: كيمياء طبق الفول ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  1. #1
    الصورة الرمزية amonaa
     غير متصل  مشرفة قسم الصناعات الغذائية كاتب الموضوع
    تاريخ التسجيل
    Feb 2007
    الدولة
    البحيرة - اسكندرية -مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية -ماجستير صناعات غذائية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    2,080

    كيمياء طبق الفول ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


    فى البيت المصرى او العربى عامة عند تحضيره لطبق الفول بطرق مختلفة حيث يختلف من منزل الى اخر وكذلك اختلاف الاطباق ولكن هل تسائل احدا يوما ما سر هذا الطبق العجيب







    اليكم طريقة صنع طبق فول ممتاز وشهى ولكن بكيمياء الصناعات الغذائية

    اولا يحضر طبق عميق ويعصر به حمض ستريك او حمض ليمونيك وهوما يسمى بالليمون ويوضع عليه املاح كلوريد صوديوم وهو الملح المنزلى ويقلب لمده دقائق لاعطاء سترات الصوديوم ذات الطعم اللذيذ والمحبب ثم يوضع عليها حامض الاسيتيك او الخليك وهو الخل ويقلب جيداااااااا ليعطى استات او خلات الصوديوم ثم يوضع عليه زيت الذرة الغنى بحامض الاوليك وحامض اللينوليك ويقلب جيدا حتى اللون المائل للبياض ليعطى خليط من الاسيتات لذيذ جدا من ثلالثى الجليسريك (من الاوليات واللينونات )ثم يوضع قليل من الطحينة وتقلب جيدا لمده 3 دقائق حتى تزداد اللزوجة لتكوين استر اللينوليك غير المشبع الخافض للكوليسترول ثم الفول وكمية ماءه ويقلب وتهرس اجزاء واخرى لا بحيث تمتص السترات ويضاف اليها بعض مضادات الاكسدة مثل قطع الطماطم الصغيرة او بقدونس مفرى وبالهنا والشفا







    اكل الفول قوة مش فقر بس اللى يستحمل


    مواضيع مشابهة:
    التعديل الأخير تم بواسطة amonaa ; 22-09-2007 الساعة 10:02 PM

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    الصورة الرمزية Citrus
     غير متصل  نائب المدير العام (سابقا)
    تاريخ التسجيل
    Mar 2007
    الدولة
    Egypt
    المهنة
    دكتور فى الفاكهه
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    3,765

    سلام عليكم
    طريقة كيمائية بحتة لا جدال..... لكنها شهية جدا
    الفول المدمس.. طبق الطاقة الذي لا يغيب
    شكرا م/امانى





  4. #3
    الصورة الرمزية amonaa
     غير متصل  مشرفة قسم الصناعات الغذائية كاتب الموضوع
    تاريخ التسجيل
    Feb 2007
    الدولة
    البحيرة - اسكندرية -مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية -ماجستير صناعات غذائية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    2,080

    ياهلا بيكى اختى ستريس كل سنه وانتى طيبة والاسرة الكريمه بخير واتمنى ان يكون اعجبك الطبق وعلى فكرة انا نفذته والنتيجة رائعة



  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    طالبة بقسم علوم الاغذية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    23

    هههههههههههههههه طريقة عرض هايلة حسيت انى فى الكلية فى سكشن ههههههههه اهنيك ونتمنى المزيد


  6. #5
    الصورة الرمزية amonaa
     غير متصل  مشرفة قسم الصناعات الغذائية كاتب الموضوع
    تاريخ التسجيل
    Feb 2007
    الدولة
    البحيرة - اسكندرية -مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية -ماجستير صناعات غذائية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    2,080

    ان شاء الله اختى واشكرك لمرورك واتمنى ان يكون اعجبك الطبق ......انا جربته حلو جدا اتمنا تجربيه زى الخطوات..راااائع ......بالهناوالشفا



  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي
    الجنس
    ذكر
    العمر
    42
    المشاركات
    9

    حضرتك جوعتينى بجد


  8. #7
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    الدولة
    ****بلاد العجائب****
    المهنة
    طبيب الارض ,,,
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    848

    هايل يا بشمهندسه طريقه علميه بحته
    الفول والله يستاهل كل خير
    ده هو سر الحياه
    شكرا اختى على الوصفه الجامده
    دى



  9. #8
    تاريخ التسجيل
    Apr 2007
    الدولة
    الجزائرى
    المهنة
    مزارع بسيط
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    226

    الفول غداء معقول


  10. #9
    الصورة الرمزية amonaa
     غير متصل  مشرفة قسم الصناعات الغذائية كاتب الموضوع
    تاريخ التسجيل
    Feb 2007
    الدولة
    البحيرة - اسكندرية -مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية -ماجستير صناعات غذائية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    2,080

    اشكركم جزيلا لمروركم للموضوع بس الاهم احذروا من القشر للفول فهو له مميزات لكن له خطر على العقل والذكاء


  11. #10
    تاريخ التسجيل
    Apr 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مستورد
    الجنس
    ذكر
    العمر
    68
    المشاركات
    2,178

    فين يا امانى الفول بزيت الزيتون وفين الفول بالزيت الحار وفين بالصلصه وفين الفول بالثوم وفين بالزبده البلدى الجميله بتاعتنا الفلاحى
    عموما الطبق بتاعك للدراسه
    واجمل طبق فول هو مع الاسره فى رمضان فى السحور
    ولك كل شكرى


  12. #11
    الصورة الرمزية amonaa
     غير متصل  مشرفة قسم الصناعات الغذائية كاتب الموضوع
    تاريخ التسجيل
    Feb 2007
    الدولة
    البحيرة - اسكندرية -مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية -ماجستير صناعات غذائية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    2,080

    اكيد اخى جمال للفول وتحضيره اشكال كتيره بس احنا بنقول الشائع والاخف على المعدة حرام نظلمها معانا اما موضوع الفول مع الاسرة اكيد عندك حق لا شك فيه واشكرك اخى لزيارتك للموضوع وتعليقك الجميل



  13. #12
    تاريخ التسجيل
    Mar 2012
    الدولة
    مصر--- اسكندريه
    المهنة
    مهتمه
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    92

    هههههههه
    لكن اكيد نسبة تركيز المواد تختلف على حسب حجم الطبق وكمية الاضافه
    لك كل الشكر