اسعد الله صباحكم ابناء هذا الصرح الشامخ ( منتدى زراعه نت)
الله لايغير علينا
المووهييييم
عندي اليوم بعض النقاط اللي محتاجه مراجع وروابط او اذا عندكم خلفية ياليت توضحون لي..
النقاط هي:
a). Give a summary of the current physico-chemical understanding of the structure of liquid water.
b). Discuss how water interacts with the various components of food systems (protein, carbohydrate and triglyceride) and how this influences the structure of liquid and solid foods.
c). Discuss the role that water plays in the long-term stability of foods (both chemical and physical stability).
water activity هي نوع من التفاعلات الميكروبيولوجية في الغذاء في النقطه الثانية تحدث عن ان هناك تفاعلات كيميائية تحصل بين بين الماء و البروتينات -الكربهيدرات -الدهون
وماتأثيرها عليهم