السلام عليكم
عندى مشكلة انى لما اصنع جبنة اسطنبولي او رومي ويكون فيها نسبة دهن نباتى مستورد مش مصري (ويلكو) بعد مرور فترة واثناء التخزين بيكون مدة شهرين او تلاته بيظهر فيها طعم غريب شبية بالصابون ؟؟؟
مواضيع مشابهة:
السلام عليكم
عندى مشكلة انى لما اصنع جبنة اسطنبولي او رومي ويكون فيها نسبة دهن نباتى مستورد مش مصري (ويلكو) بعد مرور فترة واثناء التخزين بيكون مدة شهرين او تلاته بيظهر فيها طعم غريب شبية بالصابون ؟؟؟
مواضيع مشابهة:
كود PHP:
www.elmassren-farms.com
حدث هذا العيب نتيجة تصبن الدهون النباتيه ( اي ان من طرق التعرف على نوع الدهون هو رقم التصبن ) وقت التخزين والحل عدم وضع دهون نباتيه او استخدام انواع اخرى او وضع مضادات تصبن او التأكد من ان اللبن المستخدم لم يضاف عليه اي نوع من انواع معادلة الحموضه كالكربونات او هيدروكسيد الصوديوم (الصودا كاويه) او هيدروكسيد البوتاسيوم ( البوطاس ) حيث انه عند وجود اي من هذه المواد مع الدهون النباتيه يحدث تصبن للدهون وانتاج الطعم الصابوني
لو مش ينفع نمنع الدهن النباتي طب ايه مضادات التاكسد اللى ممكن استخدمها وطريقة استعمالها و منين اجيبها