يسعد الله مسائكى عزيزتى نورة بناء على طلبك عمل الملوخية المصرية فهى سهلة الاعداد
نشترى الملوخية ونغسلها جيداثم نقطفها ونضعها على قطعة قماشة نظيفة حتى تجف من الميه جيدا ثم نخرطها بالمخرطة انا احبها بالطريقة ديه لكن ممكن تضربيها فى الكبة وتنعم حسب الرغبة
تكون مقدار الشوربة تغلى ضعى الملوخية عليها مع التقليب الجيد حتى تمتزج جيدا مع بداية الغليان نزليها من على النار طبعا الشوربة فيها الملح والفلفل الاسود
للطشة :
ثوم مفروم +كسبرة نشفة +سمنة او زيت حسب الرغبة
نضع السمنة على النار تسيح نضع عليها الثوم لما يصفر ننزل بالكسبرة تقلبيه ثم نضعها على الملوخيةفى الاناء ونحكم الغلق وبالهنا والشفا وتقدم مع الارز الابيض والباذنجان المخلل والبامية مع اللحمة الضان فى ناس تحب تاكلها بالعيش الطازج اى ان كانت طريقة الاكل فهى لذيذ ولما كمان يكون العيش بيتى (الصنع )يكون الذ الذ
مواضيع مشابهة: