طريقة عمل الملوخية (المصرية )
النتائج 1 إلى 11 من 11

الموضوع: طريقة عمل الملوخية (المصرية )

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    طريقة عمل الملوخية (المصرية )


    يسعد الله مسائكى عزيزتى نورة بناء على طلبك عمل الملوخية المصرية فهى سهلة الاعداد
    نشترى الملوخية ونغسلها جيداثم نقطفها ونضعها على قطعة قماشة نظيفة حتى تجف من الميه جيدا ثم نخرطها بالمخرطة انا احبها بالطريقة ديه لكن ممكن تضربيها فى الكبة وتنعم حسب الرغبة

    تكون مقدار الشوربة تغلى ضعى الملوخية عليها مع التقليب الجيد حتى تمتزج جيدا مع بداية الغليان نزليها من على النار طبعا الشوربة فيها الملح والفلفل الاسود
    للطشة :
    ثوم مفروم +كسبرة نشفة +سمنة او زيت حسب الرغبة
    نضع السمنة على النار تسيح نضع عليها الثوم لما يصفر ننزل بالكسبرة تقلبيه ثم نضعها على الملوخيةفى الاناء ونحكم الغلق وبالهنا والشفا وتقدم مع الارز الابيض والباذنجان المخلل والبامية مع اللحمة الضان فى ناس تحب تاكلها بالعيش الطازج اى ان كانت طريقة الاكل فهى لذيذ ولما كمان يكون العيش بيتى (الصنع )يكون الذ الذ


    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Sep 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    طالب(PhotoShop Designer)
    الجنس
    ذكر
    العمر
    27
    المشاركات
    17

    م_باكينام اعجبت بالمشار كات الحارةفهي على عقلي بالريحان مارة ولا تفوتي علي الاستمتاع برونق مواضيعك ولو تارة
    محمود ابو السعود


  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة bakynam مشاهدة المشاركة
    يسعد الله مسائكى عزيزتى نورة بناء على طلبك عمل الملوخية المصرية فهى سهلة الاعداد
    نشترى الملوخية ونغسلها جيداثم نقطفها ونضعها على قطعة قماشة نظيفة حتى تجف من الميه جيدا ثم نخرطها بالمخرطة انا احبها بالطريقة ديه لكن ممكن تضربيها فى الكبة وتنعم حسب الرغبة

    تكون مقدار الشوربة تغلى ضعى الملوخية عليها مع التقليب الجيد حتى تمتزج جيدا مع بداية الغليان نزليها من على النار طبعا الشوربة فيها الملح والفلفل الاسود
    للطشة :
    ثوم مفروم +كسبرة نشفة +سمنة او زيت حسب الرغبة
    نضع السمنة على النار تسيح نضع عليها الثوم لما يصفر ننزل بالكسبرة تقلبيه ثم نضعها على الملوخيةفى الاناء ونحكم الغلق وبالهنا والشفا وتقدم مع الارز الابيض والباذنجان المخلل والبامية مع اللحمة الضان فى ناس تحب تاكلها بالعيش الطازج اى ان كانت طريقة الاكل فهى لذيذ ولما كمان يكون العيش بيتى (الصنع )يكون الذ الذ

    ممنونه جدا جدا منك ياباكينام العزيزه

    لكن

    مه فهمت : الشوربه؟؟؟ وين اللحمه ياباكينام ههههههههههههههههههههههههه لا فروج ولا لحمه؟؟؟

    ويعني ماء وملح وفلفل اسود فقط الشوربه ؟؟؟ تقصدين نسلقها؟؟؟

    وما في حامض ولا شيء فقط الشطه ؟؟؟ يله ا نا احبها حاره

    حه اجربها لكن حه اعمل طريقتي واعمل قدر صغير بطريقتك

    واشوف

    ممنونه لك على سرعة الرد وجمال الروح واكيد حه تكون لذيذه


    نـــوره حــبيب

  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    عزيزتى نورة اكيد ان الشوربة ناخذها من سلق اللحمة او الفراخ وبعدين انا كتبت طشه وليست شطة (يعنى ثوم مفروم _كسبرة نشفة ناعمة +سمنة او زيت لتحمير الثوم والكسبرة )حبت اوضحها لكى علشان لما تعمليها تعجبك وتدعو لى والف هنا وشفا ان شاء الله


  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    نعم نعم عزيزتي الطشــه ويقولون انه يجب ان من نطش نقطع النفس هههههههههههههه مه اعرف هل صحيح ام لا ولكن حه اجربها

    طيب اخر سؤال عسى ان مه اكون قد ثقلت عليك: من اضيف الملوخيه المفرومه ناعم مباشره لماء اللحم قصدي بدون ان اشوحها بالزيت او شيء من هل القبيل؟؟؟


    حه اجربها

    شاكره لك استجابتك السريعه




  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    طبعا مفيش قطع نفس ولا حاجة ههههههههههههههههههههههههههههههههههه نعم وضعها على الشوربة مباشرة دون تشويح ولا اى شىء وبالهنا والشفا


  8. #7
    تاريخ التسجيل
    Apr 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    محاسب
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    677

    طريقة جميلة جدا لعمل الملوخية المصري مع فارق بسيط بعد طش التقلية لاتغطي الملوخية مباشرة حتي لا ترقد الملوخية في قاع الوعاء ( الحلة )


  9. #8
    تاريخ التسجيل
    Aug 2012
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    261

    يسعد الله مسائكى بسمة ديه الحقيقة اول مرة اعرف المعلومة ديه وانا على طول اغطيها ولاترقد وانما ترقد لو غليت كتير على النار ده ال بيحصل معى وجزاك الله خيرا


  10. #9
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    يســعد صباحكم

    يبــدو لي من كرمكم في الافصــاح عن اســرار الملوخيــه، سوف تكون من ضمن قائمة المشتريات باستمرار او قد اكون من زارعيها

    بدايه حه اجرب اطبخها واللـه كريم

    تحياتي لكم



  11. #10
    تاريخ التسجيل
    Jun 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مدرّسة فيزياء/ث
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    1,056





    ماحبيتش أدخل موضوع الملوخية

    وإيدي فاضية ممكن يانورهان وإنتِ بتخرطي الملوخية

    تخرطي معاها فصين ثوم

    ودا شكل المخرطة للي مش عارفها





    لا تكن ممن يجمع علم العلماء .. وحكم الحكماء ..ويجرى فى الحق مجرى السفهاء
    مدونتي : نافذتي على العالم الأخضر






  12. #11
    تاريخ التسجيل
    Jan 2012
    الدولة
    Iraq
    المهنة
    صاحبة مزرعه
    الجنس
    أنثى
    العمر
    65
    المشاركات
    2,971

    شكرا لكم يااحلى الاخوات

    عزيزتي زهــرة الصبار ممنونه لك ما قدمته يداك الكريمه
    ان شاءالله دائما يدك مليئه بالخير

    عندي الخراطه لان احب ان احتفظ بكل شيء

    لكن لو تعرفي ياعزيزتي العام كيف تعبت وانا ابحث عن طريقة عمل الملوخيه هههههههههه وانتهيت ان عملتها بطريقه بسيطه ولكن طلعت لذيذه جدا

    لكن اخرطها ؟؟؟؟ المهم اليوم كان ممطر ومه طلعت للسوق

    غدا إن اراد الله حه اشتري ملوخيه واعملها

    وقد تجدين نوره تعمل لوح خاص لزراعةالملوخيه واجركم على الله لان حه املئ الدنيا ملوخيه