مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
الجنس
ذكر
العمر
37
المشاركات
122
انا مشترك معاك وانا كنت عرضت الموضوع ده قبل كده بس موصلتش للطريقه المثلي والمواد الخام المستخدمه في تصنيع هذا النوع من الجبن فهل حضرتك تقصد جبن الموزاريلا المصنع من لبن سائل ومضاف له زيت نباتي ام تقصد جبن الموزاريلا التقليد المصنعه من لبن بودره وبعض المواد الأخرى لا اعرفها
الا خ/متعب اشكرك على المشاركة
أقصد من طرحى الشق الاول من إستفسارك أما الجزء الثانى فلا علم لى به إلا أنى أظن هو تركيبة من لبن البودرة (البروتيين الخامل) +كازينات كالسيوم الثنائية+ أملاح استحلاب+ إضافات الجبن الانلوج مع وجود حلة طبخ
اود ان اعرض بعض طرق صناعه الجبنه الموزاريلا نباتى الدهن او ذات الدهن الطبيعى
اولا الجبن الموزاريلا نباتى الدهن
تصنع من لبن منزوع الدسم اى لبن فرز وعاده ما يكون لبن خليط من بقرى وجاموسى
بشرط ان تكون نسبه البن البقرى ضعف الجاموسى
اولا المواد المستدخمه
1/ اذان تصنيع ويكون عباره عن اناء كبير مصنوع من الاستنليس استيل مزدوج وبالداخل ماء حتى لايكون اللهب مباشر على البن
2/مجنس وهو عباره عن جهاز خلط البن المنزوع الدسم بالدهن النباتى بالحراره
3/ عجانه وهى تعمل على دمج الخثره مع بعضها بعض عمليه نشاط الحموضه بها
4/حوض كبير ملئى بالماء المبرد ومضاف اليه ملح بنسبه10%
ثانيا طرقيه التصنيع سوف اقوم بالشرح على مقدار طن من اللبن
1/طن لبن خليط (بقرى على جاموسى)منزوع الدسم اى لبن فرز
2/بديل الدهن ويكون عاده بديل زبده الكاكاو او شورتينج يحتاج الطن من اللبن الى حوالى 17 كيلو دهن
3/مثبت غذائى نباتى e722والذى يعمل على تسبيت الدهن باللبن ويحتاج الطن الى 500 جرام من المثبيت
4/منفه ميكروبيه سواء بودر او سائله وتختلف النسبه المضافه على حسب قوتيها وتركيزها
5/ بادئ وعادى ما يكون من الزبادى
ثالثا طريقه التصنيه فى المنشور القادم انشاء الله
لانى تعبت ومحتاج انام
شكرا
واسف على الاطالهوغير ده كله من غير ما تتعبو نفسكم لدينا موتزاريلا جاهزه سواء مبشوره او قطع بسعر تنافسى جدا
لطلبات الجمله والقطاعى
مهندس زراعي ومدير عام مصنع النمر لمنتجات الالبان السوري والمصري
الجنس
ذكر
العمر
37
المشاركات
122
ارجو افادتنا بطريقة التصنيع وهل من الممكن تصنيعها بالتحميض المباشر ام لا وما هو نوع الشورتنج المضاف هل هو منخفض الانصهار ام الشورتنج العادي في درجة انصهارهواخيرا وليس اخرا حضرتك ذكرت ان كمية الزيت النباتي تكون 17 كيلو للطن فكم تكون النسبه المئويه للدهن في اللبن المستخدم