صنعت كمية من الزبادى من اللبن المجفف كامل الدسم
دوبت الكمية فى الماء على 45 درجة ثم اكملت للغليان بعد كدا نزلته الى 40 و صنعته
دون تجنيس او تعتيق زى ما بيقولو (مش فاهم يعنى ايه تعتيق )
الزبادى طلع من الحضان تمام دون مشاكل
لكن
الطعم فيه نكهة البودر
حد يعرف اتغلب على مشكلة الطعم دى ازاى و اجعله مثل الطبيعى او حتى قريب منه
وشكرا
عشان الكلام يكون واضح مفيش حاجة أسمها تعتيق بالمرة ( في الزبادي) وللأسف هذا الخطأ متوارث من الكتب القديمة والترجمات السيئة و المقصود بهذة الفترة هي rehydration أو الأماهة بالعربى وهى فترة يأخذ فيها البودر فرصة كافية لتشرب الماء والذوبان بشكل أكبر والامتزاج مع مكونات الخلطة وفى حالة الزبادى 20 دقيقة على 55 درجة
ممنوع غلى الحليب نهائيا في أي مرحلة أنتاج
التعديل الأخير تم بواسطة م- عمرو نجيب ; 09-03-2012 الساعة 11:38 PM