الزبادى من اللبن المجفف
النتائج 1 إلى 3 من 3

الموضوع: الزبادى من اللبن المجفف

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الدولة
    مصر
    المهنة
    تاجر
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    234

    الزبادى من اللبن المجفف


    صنعت كمية من الزبادى من اللبن المجفف كامل الدسم
    دوبت الكمية فى الماء على 45 درجة ثم اكملت للغليان بعد كدا نزلته الى 40 و صنعته
    دون تجنيس او تعتيق زى ما بيقولو (مش فاهم يعنى ايه تعتيق )
    الزبادى طلع من الحضان تمام دون مشاكل
    لكن
    الطعم فيه نكهة البودر
    حد يعرف اتغلب على مشكلة الطعم دى ازاى و اجعله مثل الطبيعى او حتى قريب منه
    وشكرا

    مواضيع مشابهة:

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    الصورة الرمزية م- عمرو نجيب
     غير متصل  مشرف قسم تكنولوجيا الألبان
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصرى مقيم بالخارج
    المهنة
    مدير بحوث وتطوير المنتجات
    الجنس
    ذكر
    العمر
    44
    المشاركات
    832

    عشان الكلام يكون واضح مفيش حاجة أسمها تعتيق بالمرة ( في الزبادي) وللأسف هذا الخطأ متوارث من الكتب القديمة والترجمات السيئة و المقصود بهذة الفترة هي rehydration أو الأماهة بالعربى وهى فترة يأخذ فيها البودر فرصة كافية لتشرب الماء والذوبان بشكل أكبر والامتزاج مع مكونات الخلطة وفى حالة الزبادى 20 دقيقة على 55 درجة
    ممنوع غلى الحليب نهائيا في أي مرحلة أنتاج

    التعديل الأخير تم بواسطة م- عمرو نجيب ; 09-03-2012 الساعة 11:38 PM

  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الدولة
    مصر
    المهنة
    تاجر
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    234

    الف شكر يا هندسة
    لكن ممكن تقولى طريقة تصنيع الزبادى من لبن بودر
    و اتغلب على مشكلة نكهة البودر دى ازاى
    و شكرا