السلام عليكم
قرأت عن خلطات جبنة مطبوخة للبيتزا لكن تستخدم فيها ماكينات صناعية ومواد كيماوية
وسؤالى هو: ياترى هل توجد وصفة بسيطة بدون إستخدام أدوات خاصة بحيث ممكن نعملها فى البيت؟ أنا أولادى بيموتوا فى البيتزا وشراء الجبن الموزريللا يكلفنى كتير - وبرضه الشيدر مكلف
فهل ممكن خلطه باللبن مثلاً لزيادة الكمية أو أى طريقة أخرى تنتج كمية أكبر من بديل الموزريللا تكون موفرة؟
أتمنى أن تكتبوا لنا طريقة سهلة ممكن تنفيذها بأدوات البيت العادية وباستخدام مكونات تتوافر فى السوبرماركت وليس فى المحلات المتخصصة
وعلى فكرة أنا لاحظت إن الأفران بتبيع مينى بيتزا رخيصة بالكيلو - عليها قطرات أو "بقع" ناشفة بطعم الجبنة - فياترى دى بيعملوها من إيه؟
ممكن نستخدم الجبن المطبوخ عبوة8و1كيلو فى الأسواق الكبيرة مثل المحمل-اولاد رجب-فتح الله ثمنها حوالى16-18جنيه للعبوة كاملة
وافضل روتانا لجودتها وثمنها الجيد
شكراً أستاذ محمد على الفكرة دى - أعتقد دى تبقى إسمها جبنة ريكوتا - صح؟
لكن ياترى هل الجبنة الناتجة تصلح للتسخين فى الفرن أم تحترق؟
وهل بتمط مثل الموزريللا أو الشيدر؟