المراحل المختلفة لتربية البط بالصور والفيديو +دراسة جدوى 2010 م
صفحة 1 من 3 123 الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 32

الموضوع: المراحل المختلفة لتربية البط بالصور والفيديو +دراسة جدوى 2010 م

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    new المراحل المختلفة لتربية البط بالصور والفيديو +دراسة جدوى 2010 م


    المراحل المختلفة لتربية البط بالصور والفيديو +دراسة جدوى 2010 م

    بسم الله الرحمن الرحيم



    بإذن الله تعالى سوف أتناول كل ما يتعلق بالبط





    من التجهيزات المطلوبة للعنبر




    كيفية تطهير العنابر بأقل التكاليف





    تجهيز الأعلاف




    أنواع البط المتوفرة حاليا في مصر





    تربية البط من عمر يوم حتى التسويق ( تسمين )




    تربية البط البياض ( التربية )




    دراسة جدوى لتسمين البط




    حديثة جدا 2010




    المشاكل التي سوف تواجهنا في تربية البط بكل بساطة بدون تعقيد



    ( إمراض – مشاكل في التربية – قلة الخبرة .....الخ )





    طبعا سيتم تدعيم الموضوع بالصور والفيديو من أول التجهيزات نهاية بالمشاكل التي قد تواجهنا



    ملحوظة - :-


    كل المعلومات والصور والفيديوهات من واقع خبرة حقلية وهى هدية لكل من يريد أن يبدأ مشروع بسيط لوجه الله تعالى .



    والموضوع سيتم كتابته على مراحل كل يوم هنزل جزء لطول الموضوع

    أولا :-



    التجهيزات المطلوبة للعنبر وطبعا بأسعار 2010 م




    طبعا التجهيزات المطلوبة لاى عنبر تكون عبارة عن



    المساقى والعلافات - التبن أو النشارة وطبعا يفضل التبن - اللمب المستخدمة في الإضاءة - شفطات التهوية
    والدفايات برميل سعة 100 لتر -أدوات النظافة ( مقشة – مساحة ) - أدوية وفيتامينات وأملاح معدنية وخلافة


    الأسعار


    المساقى سعر السقاية سعة 4 لتر 4 جنية سقاية سعة 8 لتر 5 جنية



    العلافات سعر الطبق 3 جنية ويوجد أنواع ب 2.5 جنية سعر العلفات البرميلية البلاستيك ب 10 جنية والصاج ب 10 جنية صاج محمل طبعا


    التبن الحمل ب 150 جنية
    النشارة الشكارة ب 2.5 جنية
    اللمب سعرها معروف
    الشفطات يصل سعره إلى 120 جنية
    الدفاية ( الخرطوم – الشعلة ) 30 جنية








    غطاء الدفاية يصل سعره إلى 60 جنية ولاكن توجد طريقة بسيطة لصناعة هذا الطبق وسوف يتم شرحها بالتفصيل هدية منى لأعضاء المنتدى . وطبعا تكلفتها لاتتعدى إل 10 جنية .
    البرميل سعر تقريبا من 30 -40 جنية





    الجزء الثانى من الموضوع وهو كيفية تطهير العنابر وتجهيزها لاستقبال البط


    بالنسبة لتطهير العنابر

    اولا - يتم تفريغ العنابر من جميع محتوياتها وكحت الارضيه و يتم رش ارضية العنبر والعمدان والحوائط بماء + صابون

    وذلك لأذابــــــة المواد العضــوية المتبقية فى هذه الأماكن والتى تحول دون وصول المطـــهر الى الجـــراثيم , فيسهل غسلها وازالتها عبر التشطــــيف بالماء ...


    ده فى حلة ان العنبر استعمل قبل ذالك وعموما الافضل الرش


    ويتم الرش كمــــــايلى :


    باستخدام موتـــور رش العنابر الذى يمــــلأ بالماء ويـــسكب فيه الصــــابون الســــائل بمعـــدل 1 لــــتر / 200 لـــتر ماء ..
    وهذه الكمية تكفى لـــرش منطقة مساحتها 350 م2 من الــــعنبر






    ********************************





    ثانيا -






    بعد يوم من رش الماء بالصابون يتم غسل العنبر بالماء النظيف بدون اى اضافات عن طريق ماكينة الرش ( تحت ضغط )
    وذلك لأزالة كل ماتبقى من أتربة وبقايا فرشة ومواد عضوية ذائــــبة من على سطح هذه الأماكــــن تمهيدا لأستخدام المطــــهرات ..








    ثالثا - يتم الرش باستخدام مطهر قوى ويوجد انواع كثيره منها الديتول وده معروف جدااا وفى مطهر فرنسى اسمهth4 بمعدل لتر لل 150 لتر ماء وتحت ضغط لمساحة 125 م مربع وسعره اللتر ب 70 جنيه الى 80 جنيه









    او يمكن الاستغناء عنه واستخدام
    الفورمالين والفنيك واليود










    1- الفورمالين









    هذه الخطوة مهمة جدا وتتـــــم فى جميع المزارع ..نظرا لقــــوة تأثيرغاز الفــــورمالدهيد المكون للفورمالين بالأضـــــافة لرخص ثمن هذه المادة ( 1 لتر = 2 جـــنيه ) ..

    تتم هذه الخطوة بعد يوم أو يومين من رش مطهر TH4+ ( فى حالةاذا تم رشه ) بالطـــريقة التالية :-0
    بــــعد ارتداء القناع الخـــــاص ( هناك خطورة كبيرة فى حالة عدم ارتدائه ) . يتم اضافة سائل الفورمالين ( 40% فورمالدهيد )
    الى المـــــاء الموجود فى تــــنك موتــــور رش العـــــنابر بمعدل 1 لــــتر / 20 لتر ماء / 35 م2 من مساحة العـــنبر ...
    ويتم تشغيل الدفايات مباشرة بعد الرش حتى يحدث تبخر لغاز الفورمالدهيد القاتل للميكروبات ...
    ويسبق الرش اغلاق جميع شبابيك ومداخل العنبر اغلاقـــا محكمـــــا .. ويترك العنبر مغــــلقا بــأحكام لمدة يوميــن كاملين بعد عملية الرش ثم تفتح الشبابيك ويترك العنبر للتهويه












    2- الفنيك








    فى اليوم التالى لعملية تغطية أرضية العنبر يتم رش الفنـــــيك على الــــسقف والحــــوائط لكى يطهرها ولكى يتساقط على الأرضية المغطاة بمخلوط الجير المطفى وسلفات النشادر فــتـحـدث تفاعلا رهيبا واطلاقا للغازات ( يجب استخدام القناع لأن الرائحة قاتــــلة ) وهذا التفاعل يثبت التركيبة فى ارضية العنبر كما أنه يبيد الميكــــروبات والجـــراثيم والبويضات الطفيلية ...

    ويتم الـــــــــرش كمايلى :-0
    بــــــأستخدام موتور رش العنابر يتم اضافة الفنيك الى الماء بمعدل 1 لـــتر / 15 لـــتر ماء ( أو 40 لتر فى بعض المزارع ) / 12.5 متر مربع من مساحة العنبر ..










    ويسبق رش الفنيك اغلاق جميع شبابيك ومداخل العنبر اغلاقـــا محكمـــــا .. ويترك العنبر مغــــلقا بــأحكام لمدة يوميــن كاملين بعد عملية الرش ثم بعد ذلك تفتح الشبابيك والأبواب ويترك العنبر للتهوية الجيدة حتى تزول الروائح الموجودة ...














    اخيرا












    تطهير الفرشه












    ادخــــــــــال الفـــــــرشة :-0

    الخطوة الأخيرة فى عملية التطهير هى ادخال الفرشة وتوزيعها بانتظام فى ارضية العنبر ..
    والفرشة عبارة عن نـــــشارة خــــشـــب أو تــــبن القمح ..
    ويفضل بعد ذلك تبـــــخير العنبر بعد توزيع الفرشة فيه لضمان التطهير الكلى له .
    ويتم التبخير كمايلى :-0
    فى اطبـــــاق موزعة بانتظام فى أرجـــــاء العنبر يتم إضافة 13 سم فورمالين40% على 6.5 جـم برمنجانات البوتاسيوم لكل 1 متـــر مكـــعب من حجم العنبر ..وتكون درجة الحرارة أثناء اضافة الفورمالين لبرمنجنات البوتاسيوم 40 درجة مئوية لأسراع التفاعل ..
    ويــــستمر التبخير لمدة نـــــصف ساعـــــة ..
    ثم تزال الأطــــباق بعدها يفتح العنبر للتهوية الجــــيدة ..







    موضوع تطهير العنبر صعب شوية بس فعلا الخطوات دى مهمة جدااااااا


    الجزء الثالث من الموضوع



    تجهيز الاعلاف
    طبعا الموضوع ده يخص الناس اللى بتصنع العلف على اديها يعنى بمعنى اصح لا تستخدم العلف الجاهز

    المكونات
    ذرة
    فول صويا
    مركزات تسمين
    الاضافات

    ملحوظة : -

    طبعا الاوزان دى خاصة بيا بمعنى اصح اللى انا شغال بيها وان كانت هناك فروق فهى فروق بسيطة جدااا ولاكن يمكنها ان تفعل الكثير

    اولا _ :

    الذرة
    مصدر الطاقة فى العلف ( 600 كيلو للطن ) لو ذرة مستورده هيكون افضل من الذرة المحلية

    ثانيا

    فول الصويا
    مصدر للبروتين

    الكمية المطلوبة
    250 كيلو صويا 44% او 48 % يكون افضل

    ثالثا :-
    المركزات
    يفضل شركة ذات سمعة جيدة

    يتم اضافة 100 كيلو للطن

    وغدا باذن الله هجبلكم مكونات المركزات بالتفصيل الممل علشان نعرف الفائدة من اضافتها

    رابعا

    الاضافات

    طبعا فى ناس كتيييير بتستخسر انها تحط اضافات للعلف المصنع للبط وطبعا ده غير صحيح ومن الافضل اننا نحط هذه الاضافات

    10 كيلو ثنائى فسفات الكالسيوم ( سعر الشيكارة ) تقريبا 50 جنية فيها 30 كيلو
    5 كيلو ملح طعام سعره معروف
    7 كيلو حجر جيرى
    كيلو بريمكس تسمين سعره لا يتعدى 10جنية
    كيلو املاح معدنية دواجن سعره لا يتعدى10 جنية
    200 جرام مضاد كوكسيديا والانواع كثيرة جدااا وهنزلك صور للانواع
    فى ناس مش بتحط على العلف ولاكن الوقاية خيرا من العلاج
    كيلو املاح معدنية وفيتامينات
    مضاد سموم هنحط حسب الارشادات الموجوده لان التركيز بيختلف
    لو جينا نحسب الاضافات كلها هنلاقى مش معدية ال 100 جنية للطن بس لها مفعول السحر
    عموما سعر طن العلف بهذه الخلطه يصل الى 2900 جنية

    كده صنعنا العلف

    غدااا بان الله نكمل جزء اخر

    دعواتكم













    مواضيع مشابهة:
    التعديل الأخير تم بواسطة م ياسر حنيدق ; 23-11-2010 الساعة 11:58 PM

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Mar 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندسة زراعية
    الجنس
    أنثى
    المشاركات
    154
    أعجبتني مشاركتك (-)
    10

    دائما مهندس ياسر نجد منك التميز و الخبرة العملية فى مواضيعك التى نتعلم منها الكثير والكثير ننتظر باقى الموضوع فى تشوق ولهفه لمعرفة الباقى تقبل تحياتى

    المها للزراعات الحديثة الاشراف على استصلاح واستزراع الاراضى الصحروية و توريد وتركيب الصوب الزراعية وزراعتها 0103928816 - 0233516975

  4. #3
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة مها صبرى محمد مشاهدة المشاركة
    دائما مهندس ياسر نجد منك التميز و الخبرة العملية فى مواضيعك التى نتعلم منها الكثير والكثير ننتظر باقى الموضوع فى تشوق ولهفه لمعرفة الباقى تقبل تحياتى
    شاكر مرورك الكريم مهندسة / مها


  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Nov 2010
    الدولة
    egypt
    المهنة
    طالب جامعى
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    3
    أعجبتني مشاركتك (-)
    0

    ماشاء الله موضوع مميز و مفيد جدا
    بس عندى سؤال يا بشمهندس ينفع استخدم الاضافات دى مع الدواجن؟
    و نتايجه كانت ايه الفرق بينها و بين العلف العادى؟


  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    الدولة
    kuwait
    المهنة
    اعمال حره
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    38
    أعجبتني مشاركتك (-)
    0

    حقيقة معلوماث طيبه بارك الله فيك ويزيد من امثالك


  7. #6
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Swefy مشاهدة المشاركة
    ماشاء الله موضوع مميز و مفيد جدا
    بس عندى سؤال يا بشمهندس ينفع استخدم الاضافات دى مع الدواجن؟
    و نتايجه كانت ايه الفرق بينها و بين العلف العادى؟

    يصلح استخدام هذه الاضافات مع الدواجن وهتحقق نتائج كويسه


    عرب جروب لتجارة معدات ومستلزمات الدواجن
    https://www.facebook.com/ArabGruob4Trade/

  8. #7
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Abu Fawaz مشاهدة المشاركة
    حقيقة معلوماث طيبه بارك الله فيك ويزيد من امثالك
    شاكر مرورك الكريم


  9. #8
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    ياريت الادارة او المشرفين عاوز اضيف باقى الموضوع وغير مسموح بالتعديل


  10. #9
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    انواع البط الموجوده فى مصر
    تنقسم انواع البط الموجوده فى مصر

    1- المسكوفى

    المنشاء جنوب افريقيا ( المناطق الحارة )
    ومنه نوعين
    ابيض واسود ويوجد على الوجه زوائد جلديه حمراء وهو عريض وحجمه كبير ووضع الراس افقى مع الارجل




    يصل وزن الذكر الى 5 كيلو ووزن الانثى الى 2.5-3 كيلو فى حدود 80 الى 100 يوم



    تضع الانثى 125 الى 150 بيضه



    2- البط البكينى
    المنشاء الصين ومنه الى باقى انحاء العالم
    لون الريش ابيض سمنى الصدر عريض يصل الوزن الذكر الى 4 كيلو والانثى الى 3 كيلو فى 65الى 70 يوم



    تضع الانثى الجيده من 140-170 بيضه مع ملاحظة ان سلاله بيور يمكن ان يتخطى انتاجها ال 190 الى 200 بيضه
    3- البط المولار ( البغال )
    ناتج من تزاوج المسكوفى والبكينى والناتج عقيم



    نفس شكل البط البكينى لون الريش كريمى يصل وزنه الى 4 كيلو فى 65 يوم


    4- البط البلدى
    او السودانى وهو شبيه بلبط المسكوفى او يسمى بالبح



    وهو ينحدر من البط المسكوفى ولاكن اقل منه فى الوزن
    يصل وزن الذكر الى 4 ك والانثى الى 2.5 ك

    5- البط الدمياطى او الشهرمانى
    ينتشر فىشمال الدلتا

    يصل وزن الذكر الى 2 والانثى 1.5 ك

    6- الكامبل
    هو ناتج من تلقيح البكينى الفرنساوى مع الخاكى الكامبل
    وهى سلالة ثنائية الغرض
    ويمتاز بالراس طويل وعريض
    اللون العام للريش ابيض واسود وبنى


    يصل الوزانه الى 3 كيلو للانثى و 3.5 للذكر فى خلال 55 الى 60 يوم
    يصل الى وزن كيلو خلال 20 يوم و وزن 1.6 ك خلال 30 يوم و 1.85 خلال 36 يوم و 2 كيلو خلال 40 يوم
    وطبع عن تجربه
    وهنتكلم عليه باستافضه فى الاجزاء القادمه

    ملحوظه
    اتكلمت عن الانواع اللى انا اتعاملت فيها فقط ممكن يكون فى انواع اخرى داخل مصر . وطبعا فى
    غدااا بان الله نكمل جزء اخر


    دعواتكم


  11. #10
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    كنت اتمنى الموضوع كله يبقى فى جزء واحد لاكن مفيش مشكلة نكمل هكذا


  12. #11
    تاريخ التسجيل
    Aug 2010
    الدولة
    egypt
    المهنة
    agriculture eng
    الجنس
    ذكر
    العمر
    40
    المشاركات
    26
    أعجبتني مشاركتك (-)
    1

    جزاك الله خيرا يا بشمهندس ياسر فى انتظار تكمله الموضوع .........مشكوووور على المجهود


  13. #12
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة eng/ahmed مشاهدة المشاركة
    جزاك الله خيرا يا بشمهندس ياسر فى انتظار تكمله الموضوع .........مشكوووور على المجهود
    شاكر مرورك اخى العزيز

    وباذن الله سوف يتم استكمال باقى الموضوع تباعا


  14. #13
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    تربية البط من عمر يوم حتى التسويق ( تسمين )



    تستمر حضانة البط من عمر يوم حتى عمر 30 يوم ويمكن بعدها نقل البط من اماكن الحضانة وبعدها يمكننا نقلها الى اماكن البط البالغ

    ومن اهم الشروط الوجب مراعتها خلال الفترات الاولى من العمر

    1- يجب الحفاظ على اماكن البط دافئه لا تقل درجة الحرارة فى الاسبوع الاول عن 33 الى 30 فى نهاية الاسبوع الاول وتنقص تدريجيا وطبعا سلوك البط يكون مؤشر لدرجة الحرارة لا يوجد بها تيارات هواء وعدم التعرض للبل حيث حدوث اى من هذه الاشياء يؤدى الى ان البط يفقد شهيته للاكل مما يقلل من معامل التحويل وخصوصا فى الفترة الاولى من العمر
    2- يجب تغيير الفرشة باستمرار وخصوصا خلال ال 15 يوم الاولى من العمر ولا نسمح بوجود رطوبة بالفرشة حيث ان البلل يؤدى الى ظهور الامراض ويسبب التهاب للمفاصل مما يؤدى الى ظهور حالات الكساح ( سيتم ارفاق صور لحالات كساح ناتجة من البلل )
    3- لابد من الاهتام الجيد بالعليقة خلال ال 20 يوم الاولى لابد ان تكون عليقة كاملة متزنة بها كل الاحتياجات الغذائية للبط وتكون بكميات كافية ونلاحظ ان البط عمر يوم تقريبا وزنه يكون من 40 الى 50 جرام وصل الى وزن 700 جرام خلال 15 يوم اى يزداد 15 ضعف خلال فترة قصيرة فلابد ان تكون العليقة بها جميع الاحتياجات اللازمة للنمو حتى لايحدث الكساح لانة فى بعض الحالات لا تقوى الارجل على حمل الجسم وذالك بسسب نقص فى العناصر الغذلئية .
    4- لابد من توافر مصدر للمياة النظيفة



    التربية الارضية
    بعد تطهير العنبر وفرش التبن يتم وضع العلف البادئ الذى يحتوى على نسبة بروتين لا تقل عن 21 % وتستمر هذه الفترة لمدة 15 يوم بالنسبة للعلف البادئ

    طبعا يفضل ان تكون ارضية العنبر بميل ناحية الصرف

    ويمكن وضع الساقيات كلها فى اتجاه واحد ولا يتم توزيعها فى إنحاء المسكن ولاكن ترص كلها فى جهة واحدة وذالك حتى لا ينتشر البلل الى كل الفرشة وذالك فى حالة التربية الأرضية وعند بللها يتم ازالة الجزء المبتل فقط كما انة يمكن وضع الساقيات على شبك تحتة صرف بحيث لا يصل البلل الى الفرشة ( مهمة جدااا ) ومن الاشياء المهمة جدا ان نحافظ على التدفئة حيث ان البط بطبيعتة ميال الى المياة ففي حالة انخفاض درجة الحرارة مع وجود البلل لا يستطيع البط ان يجفف زغبة مما يؤدى الى سرعة النفوق .
    [IMG=http://img442.imageshack.us/img442/3914/dsc00459py.th.jpg][/IMG]

    http://img442.imageshack.us/img442/3914/dsc00459py.jpg


    التربية على سلك شبكى

    يتم فيها تحضين البط على سلك شبكى يرتفع عن الارض بمقدار متر وتكون فتحات السلك تسمح بمرور الزرق حوالى 12 مم مربع وهذا يسمح بتسرب المياه الساقطة والمتر الواحد يسع حوالى 60 كتكوت فى اول اسبوع واربعين فى الاسبوع الثانى

    وطبعا لها مميزات عديدة
    منها
    1- توفير تكلفة الفرشة والمجهود المستخدم فى تغيييرها
    2- عدم تعرض الكتاكيت للبل مما يجنبنا كثيراا من المشاكل منها الامراض
    3- توفير مسحات من الارض حيث ان الكثافة فى التربية الارضية تكون اقل
    4- قلة الايدى العاملة
    يمكن تربية الارض حتى عمر 20 يوم ثم ينقل الى التربية الارضية او يربى كامل دورة التسمين

    طبعا بعد وصول البط الى عمر 20 يوم يمكن الاستغناء عن السقايات والاستعانة بمواسير 5 بوصة حيث يتم شق المولسير منالمنتصف طوليا ويتم و كوع فى اخر الماسورة اتجاهه الى اعلى ويتم وضع مصدر المياة بداخله ويتم وضع كوع فى اخر الماسورة جهته لاسفل ناحية مصدر الصرف بحيث يكون مصدر المياة متجدد باستمرار .

    بعد الوصول الى عمر 16 يوم يتم تغيير العليقة الى بروتين 16 الى 18 % بروتين وذالك حتى عمر 30 يوم وبعدها يمكن استخدام البدائل مع العلف

    طريقة تقديم العلف

    خلال ال 20 يوم الاولى

    يتم تقديم العلف باستمرار خلال ال 20 يوم التالية يتم تقديم العلف مرتين يوميا حيث انالبط يستهلك كمية العلف التى يحتاجها خلال 10 ق بعد ذالك يمكن تقديم العلف مرة واحدة

    يمكن التغذية على العلف المحبب ويفضل ذالك حيث يؤدى الى توفير العلف الفاقد ولاكن يمكن تقديم العلف السايب ولاكن يتم خلطة بالماء او اللبن ويتم تقديمة على شكل كور يمكن ان يبتلعها البط بسهولة حيث يتم خلط الماء او اللبن قبل تقديم العلف فقط .

    ده جدول بيوضح اوزان البط واستهلاك العلف من تجربة شخصية لى على بط فرنساوى








  15. #14
    تاريخ التسجيل
    Aug 2010
    الدولة
    egypt
    المهنة
    agriculture eng
    الجنس
    ذكر
    العمر
    40
    المشاركات
    26
    أعجبتني مشاركتك (-)
    1

    الله ينور يا بشمهندس ياسر منتظرين باقى الموضوع ومشكووور على المجهود


  16. #15
    تاريخ التسجيل
    May 2010
    الدولة
    مصر /الاسماعيليه
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    269
    أعجبتني مشاركتك (-)
    26

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة eng/ahmed مشاهدة المشاركة
    الله ينور يا بشمهندس ياسر منتظرين باقى الموضوع ومشكووور على المجهود

    شاكر مرورك الكريم اخى العزيز


صفحة 1 من 3 123 الأخيرةالأخيرة