تحضير العصائر في المصانع
صفحة 1 من 6 12345 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 15 من 79

الموضوع: تحضير العصائر في المصانع

  1. #1
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    9

    تحضير العصائر في المصانع


    ممكن حد من الساده المهندسين يشرح لينا كيفيه تحضير العصائر فى المصانع
    وياريت يكون مدعوم بالصور ان وجدت .
    وذكر كميات المواد المضافه والاسنسات والبستره والتبريد وكل شىء
    حتى الوصول للمنتج النهائى .
    وياريت لو فى كتب فى هذا المجال
    ولكم جذيل الشكر وربنا يوفقم

    مواضيع مشابهة:
    التعديل الأخير تم بواسطة amonaa ; 03-02-2010 الساعة 07:12 PM

  2.    روابط المنتدى



  3. #2
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعي
    الجنس
    ذكر
    العمر
    43
    المشاركات
    9

    اه ياجماعه معقوله مفيش اى معلومات عن العصائر


  4. #3
    تاريخ التسجيل
    Aug 2008
    الدولة
    الجزائر
    المهنة
    موظف
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    4

    طلب معلومات عن صناعة العصائر


    مرحبا بكم يا اصدقاء ياريت لو تفيدوني عن صناعة العصائر من غير ملف المواصفات القياسية المصرية لعصائر لاني حبيت اعمل مشروع صغير


  5. #4
    تاريخ التسجيل
    Apr 2008
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    79
    المشاركات
    363

    احى الفاضل ابو الحارث بعد التحية( تصنيع العصائر كلمة مجازية ولكن لابد من التحديد ( مشروب طبيعى - مركزات - عصائر - لب ) انت ناوى تنتج اية فيهم وتحت امرك

    التعديل الأخير تم بواسطة محمودالسيدبدير ; 19-09-2008 الساعة 01:44 AM

  6. #5
    تاريخ التسجيل
    Apr 2008
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    40
    المشاركات
    2

    العصائر بتتصنع على حسب نوع الفاكهة كل فاكهة ليها طريقة استخلاص مثلا المانجو بتدخل على جهاز اسمو دى ستونر يعنى نازع النواة الحجرية و هوة عبارة عن مصفاة و داخلها زى ريش بتطحن المانجو زى المبشرة كدة و تخرج اللحم و القشر م ع بعض و الذر بيخرج لوحدو و بعد كدة تدخل المانجو على حاجة اسمها فنشر بيفصل بين اللحم والقشر اما الجوافة و الفراولة بتدخل على حاجة اسمها همر ميل


  7. #6
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    39
    المشاركات
    92

    اخى محمد السيد
    السلام عليكم انا من المهتمين ايضا وان شاء الله فى القريب العاجل سنبدأفى انتاج النكتار الطبيعى مانجو جوافة تفاح كوكتيل فنرجوا المعلومة المفيدة لو سمحت
    والسلام عليكم


  8. #7
    تاريخ التسجيل
    Oct 2008
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس انتاج
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    10

    مرحبا بيك اخى ابا الحارث
    قبل كل شى لازم تعرف انتا عايز تعمل ايه ف العصائر وبعدين لازم يكون السوال محدد عشان تاخد اجابه محدده وليس سؤال عام عشان ما تاخذ رد عام ما يفيدك بشى
    وعموما اخى حدد ما تنوى عمله بالضبط ف تصنيع العصائر وانا على استداد تام للمساعده

    Eng : AMR MORSI



  9. #8
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    مصري مقيم بالسعودية
    المهنة
    استشاري تصنيع غذائي
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    2,481

    اهم خطوات صناعة العصائر
    1- التجهيز ويتم فية وضع مركزات الفاكهة في وعاء كبير يتم شفطة عبر اجهزة معينة الي قسم الخلط (مركزات العصائر يتم تصنيعها بتكثيف العصائر بحيث يتم ازالة 90%من نسبة الماء فيتم الحصول علي مركزذي قوام غليظ ويتم تصنيع هذة المركزات في الدول الاتية اسبانيا المانيا امريكا البرازيل الهند جنوب افريقيا ومصر وهذة الدول ذات انتاج عالي للفواكة
    اشهر المركزات البرتقال المانجو الجوافة الليمون التفاح
    2-الخلط يتم فيها خلط جميع المكونات مركز العصير السكر الماء الفيتامينات معززات النكهة ومغلظات القوام
    3- التجانس وفيها يتم مزج المكونات جيدا آليا
    4- البسترة تتم علي درجة تتراوح بين 85 95 حسب نوع العصير
    5-مرحلة التعبئة العبوات البلاستيكيةوالزجاجية تعبأ علي الساخن ثم يتم التبريد السريع باستخدام نفق تبريد العبوات الكرتونية تعبأ بعد تبريد العصير

    اقرأ بطاقة البيانات جيدا

    1-شراب بنكهة الفواكة مكون من نكهة العصير المضاف الية الفيتامينات ومغلظات القوام وهذا يعتبر شراب صناعي وليس طبيعي
    2- شراب عصير يتكون من 10% من مركز العصير
    3- نكتار تركز العصير نسبتة تتراوح بين 25 الي 50 %
    4-العصير الطبيعي ( او عصير معاد تكوينة ) عصير طبيعي ولكن مضاف الية كمية الماء التي تم نزعها خلال مرحلة التركيز


    الله الموفق تم


  10. #9
    تاريخ التسجيل
    Mar 2008
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    العمر
    39
    المشاركات
    92

    السلام عليكم
    الاخ عمرو بدأنا فعلا فى انتاج النكتار الطبيعى داخل مصنع صغير بقرية الديرس اجا الاساس فى شغلنا البلب اللى بنجيبه من مصنع متل اجا اوشركة المروة مثلا لكن هناك اكثر من فرميولة للشغل ارجو الافادة فى ذلك ماهى الفرميولة المناسبة واللتى تحقق رغبة صاحب المصنع فى الحصول على الربح وايضا حاجة المستهلك فى الحصول على منتج افضل
    وممكن تساعدنا فى الخامات الخاصة بالشغل مثل الزجاج والغطيان
    ولو انتا لك فى التسويق هل ممكن تساعدنا مع الاتفاق على مقابل مادى نتفق عليه
    والسلام عليكم


  11. #10
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    المملكة العربية السعودىة
    المهنة
    فنى خلط الوان
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    2

    الاخ المهندس محمود السيد بدير اشكرك علا ماتبذلة من مشورة صادقة للجميع فى هذا المنتدى المبارك
    ان شاء الله . ارجو منك اعطاء معلومات عن عصير لب المنقا ولم الشكر


  12. #11
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    الدولة
    فلسطين
    المهنة
    مهندس زراعي - صناعات غذائية
    الجنس
    ذكر
    العمر
    62
    المشاركات
    45

    الاخ ابو الحارث
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    من الممكن ان اقدم لكم ما يستفاد منه في صناعة النكتار والعمل على حل اية مشكله تواجهكم اثناء الانتاج
    مع التمنيات بالتوفيق


  13. #12
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    معيد بقسم علوم الاغذية شعبة الالبان - زراعة الازهر واستشارى ومراجع نظم ادارة جودة وسلامة غذاء
    الجنس
    ذكر
    العمر
    40
    المشاركات
    47

    ابعتلى الايميل بتاعك وانا هابعتلك خلطات عصائر وأزاى تحسب كمية المركز


  14. #13
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    الدولة
    غزة - فلسطين
    المهنة
    مهندس كيميائي
    الجنس
    ذكر
    العمر
    55
    المشاركات
    2

    انتاج مشروبات خفيفة و عصائر مركزة


    الاخ المهندس محمود السيد بدير
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ,
    اخي العزيز لقدبدات في انشاء مصنع لتعبئة المياه و العصائر بغزة , لقد عملت عينات لعصير البرتقال ولكنها منخفضة الجودة فاود تحسينها , فهل ممكن ان تساعدني في تحسين الجودة .
    و السلام عليكم .


  15. #14
    تاريخ التسجيل
    Aug 2009
    الدولة
    غزة - فلسطين
    المهنة
    مهندس كيميائي
    الجنس
    ذكر
    العمر
    55
    المشاركات
    2

    اخي المهندس سامح عبد الله
    السلام عليكم و رحمة الله وبركاته
    اشكرك يااخي سامح ايميلي هو BASSEMAAA[at]YAHOO.FR
    اود مساعدتي في تركيب العصائر وشكرا لك جزيلا .


  16. #15
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    مصر
    المهنة
    مهندس زراعى
    الجنس
    ذكر
    المشاركات
    4

    عايز موضوعى بحثى متعلق بالعصائر والمركزات


صفحة 1 من 6 12345 ... الأخيرةالأخيرة